вівторок, 26 січня 2016 р.

                                                            27 січня

       Міжнародний день вшанування пам'яті жертв Голокосту

    Щорічно, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту (International Holocaust Remembrance Day).
   Пам'ятний день приурочений до річниці визволення солдатами армії СРСР в'язнів концентраційного табору Аушвіц (Освенцим) 27 січня 1945 року і встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005.
     У прийнятій тоді резолюції ООН йдеться про неприпустимість заперечення Голокосту як історичної події, а також міститься заклик розвивати освітні програми про геноцид і охороняти як історичні пам'ятники місця, де відбувалися масові вбивства євреїв.
Вперше Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначався у всьому світі в 2006 році. Однак деякі країни відзначали цей день і раніше.
   Багато країн створюють музеї, меморіали, проводять траурні церемонії, заходи, акції на вшанування пам'яті невинно вбитих людей. До цих пір, в день пам'яті жертв Голокосту 27 січня, в Ізраїлі мільйони євреїв читаю молитву за упокоєння. По всій країні звучить траурна сирена, протягом двох хвилин її звучання люди припиняють будь-яку діяльність, рух транспорту, завмираючи у скорботному і шанобливому мовчанні.

                                                                      



Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня 2019 рік День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановлений відповідно Закону «Про увічнення перемоги над нациз...